Tuesday, 5 November 2013

Side Income?


Assalam hai annyeong!

Selamat bekerja bg yg bekerja ye..hope bekerja dengan penuh semangat dan ikhlas.. =)

Saya pulak bekerja depan fb dan blog..hehe..bukak kedai..memandangkan masih belum dipostingkan mengajar di mana-mana tempat lagi..btw saya bersyukur dengan rezeki yang Allah bagi...Alhamdulillah dipertemukan jodoh dengan business yang saya buat sekarang ni...yang pasti HALAL! LOL! mestilah!



Actually saya buat business ni as side income je..saja nak cukup2kan duit poket..tp, sebenarnya business ni bukan boleh cukupkan duit poket je! Siap penuh poket lagi! Hehe...Alhamdulillah...Btw, ramai yang berjaya dengan buat business ni..lets scroll down!


Hanis Haizi founder business ni tru online..al gojes mojes like a celebrity dah ye..click pic!


Ain Ismail our best leader that guide us all the way..nak berjaya kene berguru..ye tak?

Wanie Aznan..my best fwen yg mempertemukan saya dgn business ni..

Sebenarnya ramai lagi..tp nanti kang penat pulak uols nk scroll ke bawah kan? hehe...Uols perasan x persamaan mereka? Daripada gambar2 tue yang pasti dierang sume look GOJES kan? Melaram habis...Btw, dengan business ni uols boleh jadi mcm mereka jugak! Ops like me toooo..LOL!

To those yang looking for part time job nak increase needs, nak time freedom joli moli (LOL) we will guide you ols and work as a team! Susah senang kita harungi bersama2...shyysss..ni rahsia kejayaan taw...TEAMWORK!




Iz Aminallah | 019-9447913 









Monday, 4 November 2013

Week Yang Bizi





Assalam hai n annyeong! hehe...
Ouh tidak sanggup rasanya ku ingin biarkan blogku berhabuk..ecececeh...owh lupe..SALAM MAAL HIJRAH sahabat! Semoga di tahun baru ni kte akan menjadi lebih baik dari tahun lepas2...i'allah...


Actually minggu ni sy x sabar nak attend Hari Anugerah..wawawa mcm nk pergi mne2 award je kan..tp lebih kurang la..tp ni bkn meraikan artis2..nk raikan usahawan2 yg berjaya taw! Oh x sabar!

N after 2 je, sy trus nk terbang ke 1 lg majlis..party party party gituw~theme kali ni, HOLLYWOOD! Omagad! Serius i hav no ideas bila sbt tntg hollywood..tp yg pasti,mst GLAM kn..muehehe...




muke yg xde idea..haha!

Btw lpe nak ckp,both events ni d buat pd hari yg sama! Sabtu ni on 9th Nov...so,nantikan pics2 sy yg nak posing memosing sakan 2 ye...hehe..babai~



Owh do contact2 me~hehe..



Sunday, 20 October 2013

Mineral Coffee? Boleh x Senaraikan Sikit Kelebihan Ia?

Assalam hai annyeong! hehe...

Kenapalah bersemangat sangat saya meng"hapdet blog" tetengah malam buta bab kata orang tua ni...

Haaaa..bukan apa,some bakal customers asyik pm saya mintak "ce cite" sikit kelebihan MINERAL COFFEE another product from Hai-O..



Mineral Coffee: 20 sticks utk 1 kotak

Buat yang masih tertanya-tanya kelebihan kopi ni..

Antara kelebihannya!

Owh bukan tu aje,
  • Dapat menyegarkan tubuh badan
  • Membantu menyembuhkan beberapa penyakit. Antaranya kencing manis, darah tinggi, gout, asma.
  • Plus: rasa dia sedap tau! (tak masin)
Kenapa xmasin? FYI, mineral coffee ni mengandungi GARAM BULUH..tapi magic x magicnya, ia mmg xmasin...siapa x percaya bole cuba!



Mak aih! hehehe..syiok dpt minum Mineral Coffee macam ni!

Apa lagi, jom pekena Mineral Coffee! N yang paling syioknya, minum mineral coffee je boleh berpeluang melancong secara FREE ke GOLD COAST AUSTRALIA!

pm me those yg nak tau in details!
Iz Aminallah| 019-9447913





Friday, 18 October 2013

Best Makeup Makeover?

Hai assalam peeps!
Since saya ada mood aka idea nk menulis, saya akan menulis sepenuh perasaan..ceeewaah! But guys sebenarnya saya asyik google aje tengok makeup celebrities2 and model2 terkini ni..series cantik2 mereka ni bila di makeover kan..kan?


So, saja je la saya nk senaraikan makeup2 yang telah menambat hatiku...ha! Lagipun tak lama lagi akn berlangsungnya hari istimewa bagi kami2 di GLAMPRENUERS!

Here look below:


1-
Dunno why i like it! 

2-
Black and white effects. But i still love Lee Hyo Ri's style! Classics!

3-
Look simple, naive and a doll! dont uols think da same?

4-
Natural! Argh love it! The lip's colour...where 2 get that??

5-
Smokey..isn't it? It is still hot!

6-
Shiny sexy look and glamorous~am i rite? 

7-
Elegence and sophisticated! Speachless because too superb!

8-
Hanez Suraya's makeup in "Love You Mr. Arrogant" ohsem!


9-
Purple and pink alwayz match! it is WOW!

10-
Glitter makeup ideas...soo glitteries and i like it too!

So, what do you think girls? Which one do you prefer most? Urgh i really dunno...all of them looked fantastic! kan?

Siapa yang nak berkongsi minat, bolehlah share ye..oh ye, all pics taken from googles...





019-9447913| Iz Aminallah















Salam Aidiladha

Hai assalam!

Lama x "hapdet" blog~ rasanya belum terlambat nak ucap SALAM AIDILADHA semua!


SALAM AIDILADHA


Dikesempatan ni, saya dengan rendah dirinya ingin memohon ampun maaf atas kesemuanya...saya sedar saya banyak khilaf~


Semoga kita sentiasa berada di dalam rahmat Allah SWT...insyaAllah..


Iz Aminallah
019-9447913

Wednesday, 4 September 2013

Kesinambungan Kenapa Mahal Sangat...

Assalamualaikum n hi yuolz..

Sebenarnya saya sengaja mencipta siri kesinambungan bagi entry sebelum ni..(kenapa mahal sangat..)
Bukan apa ramai sebenarnya yang selalu je guna 3 ayat keramat ni bila ternampak saya dan produk2 yang saya syorkan..

Salah satunya:

Korset Premium Beautiful

Seperti yang saya pernah katakan sebelum ni, barang yang mahal biasanya lebih kualiti, tahan lama dan berkesan..betul x? 

Macam korset ni, bertambah berbaloi lagi ia merupakan korset yang ada warranty seumur hidup..amazing kan? hehehe..berbaloi-baloi..

So, jangan cepat melatah uols..apa yang penting kaji dulu semua kelebihan produk yang akan kita beli..jumpa lagi nanti..bye! 



p/s: pic credit to: twitter.com/goodpeopleshare

019-9447913 | Iz Aminallah






Tuesday, 3 September 2013

Kenapa Mahal Sangat..

Assalamualaikum n hai!



Mahal? selalu je dengar word ni kan..nak nak pulak sekarang minyak tengah naik 20sen..sume memerlukan 'ka-ching'..sehinggakan barang2 mahal ni, selalu kita xnak layan..xnak pandang n xnak ambil peduli...sebab mahal katanya...



Honestly, saya dulupun macam 2 jugak...hehe...sebab kita masa tu x mampu kan...tp bila da besar panjang, fikiran pun da matang.."mahal sikit xpe,janji tahan lama dan berkesan.." betul x?



Senang cerita, kebanyakan barang yang mahal ni lebih berkualiti..betul x? n barang yang mahal ni jugak kebanyakannya berkesan..kan? n kepada si pengguna barang yang mahal selalunya rasa lebih konfiden n nampak ada style je kan..ye x?

Macam kasut, beli yg murah sikit komfem pakai x sampai 2 bulan...maknanya setahun berapa perbelanjaan kasut kita habiskan? Lebih dari kasut mahal yg kita beli kan..




Ini sebagai contoh...what say you?

p/s: all pics credit 2 google

019-9447913| Iz Aminallah






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...