Tuesday, 3 September 2013

Kenapa Mahal Sangat..

Assalamualaikum n hai!



Mahal? selalu je dengar word ni kan..nak nak pulak sekarang minyak tengah naik 20sen..sume memerlukan 'ka-ching'..sehinggakan barang2 mahal ni, selalu kita xnak layan..xnak pandang n xnak ambil peduli...sebab mahal katanya...



Honestly, saya dulupun macam 2 jugak...hehe...sebab kita masa tu x mampu kan...tp bila da besar panjang, fikiran pun da matang.."mahal sikit xpe,janji tahan lama dan berkesan.." betul x?



Senang cerita, kebanyakan barang yang mahal ni lebih berkualiti..betul x? n barang yang mahal ni jugak kebanyakannya berkesan..kan? n kepada si pengguna barang yang mahal selalunya rasa lebih konfiden n nampak ada style je kan..ye x?

Macam kasut, beli yg murah sikit komfem pakai x sampai 2 bulan...maknanya setahun berapa perbelanjaan kasut kita habiskan? Lebih dari kasut mahal yg kita beli kan..




Ini sebagai contoh...what say you?

p/s: all pics credit 2 google

019-9447913| Iz Aminallah






4 comments:

  1. blogwalking. jemput follow sy :)

    http://nyssazainalabidin.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. done following ur blog..my blog? hehe..

      Delete
  2. setuju. sy sendiri pon lebih suka pakai barang yg mahal wlupon sy student je. bukan pentingkan jenama tpi sy jenis x suka beli barang selalu..brang mahal tahan lama bertahun2..kalau pandai jaga boleh jadi turun temurun :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. same like my sista..die pon student..kasut nk yg mahal..thn lm katenye...da pakai msuk 3 sem..kire oke la kn...jmt duit sbnrnye...hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...